AEROPORT INTERNATIONAL AVRAM IANCU, Cluj-Napoca – campanie aniversara 100 ani

Koncept Advertising semneaza campania de comunicare a celor 100 de ani de viata a Aeroportului International Cluj-Napoca.

Prima etapa in comunicarea aniversara a fost crearea unui logo aniversar derivat din identitatea actuala a aeroportului. Il puteti vedea mai jos.

Procesul creativ a inceput de la alegerea celor mai importante momente din existenta acestui aeroport ce se intituleaza pe drept „Poarta Aeriana a Transilvaniei”.

Timbrele sunt emise cu ocazii speciale, marcheaza evenimente / date cu insemnatate speciala.

Sunt strans legate de ideea de calatorie si de conceptul de serie, iar noi avem tocmai o serie de evenimente de ilustrat. Prezentarea mai multor timbre diferite pe o tema comuna este ceva firesc.

Fiecare moment istoric pentru aeroport este ilustrat pe un timbru diferit.

Primele schite de prezentare a ideii de comunicare le puteti vedea mai jos.

Printre aceste momente enumeram anul primului zbor inregistrat in documente, 1917.

1932 este anul inregistrarii aeroportului ca aeroport civil. In 1960 au loc primele zboruri Tarom.

In anul 1996, devine aeroport international, urmand ca din 2001 sa se modernizeze aerogara veche.

Momentul intrarii in Uniunea Europeana marcheaza intrarea unor operatori straini – Wizz Air in 2007 si Lufthansa in 2008.

In 2008 incep lucrarile de extindere, creandu-se noul terminal de sosiri-plecari, cu finalizare in 2009. In acest context, in 2010, aeroportul inregistreaza pasagerul cu numarul 1.000.000.

In anul 2013 devine operationala o noua pista de aterizare/decolare precum si suprafetele de miscare ce deservesc aceasta noua pista.
Anul 2016 este marcat de alte 3 companii care deschid zboruri pe Aeroportul International Cluj: Lot Polish Airlines, Blue Air si Turkish Airlines.

Implementarea acestui proiect o puteti vedea pe parcursul intregului an, in incinta aeroportului, terminalul de plecari, in aerogara veche, precum si in presa scrisa, online si panotaj stradal.

Client: Aeroportul International Avram Iancu – Cluj Napoca

Copywriter/Creativ Director/Ilustrator: Bogdan Gavrila
Project Manager: Raul Goada

Va multumim.

Cam atat despre campania aniversara a Aeroportului International Cluj.
Daca doriti sa colaboram, va invitam sa ne contactati.

Cu entuziasm,

Raul Goada